Национална служба за съвети в земеделието изпълнява проект “Свързване на съветниците за подкрепа на интерактивните иновации в земеделието и горите“ /Connecting advisers to boost interactive innovation in agriculture and forestry (i2Connect), по Програма Хоризонт 2020. Проектът стартира през м. ноември 2019 г. Основната цел на проекта е да се даде възможност на съветниците и техните организации да включат и подкрепят земеделските стопани и ползватели на гори в интерактивни иновативни процеси. В рамките на проекта е предвидено и провеждането на лятно училище, като по него се стартира набирането на кандидатури за участие в програмата за летни училища.

domati

Една от ключовите цели на проекта i2connect е да засили уменията, компетенциите и нагласите на бъдещите съветници в подкрепа на интерактивните иновации. Това е много добра възможност за университетски преподаватели и студенти в България да се запознаят и придобият уменията за работа с различни интерактивни иновации.

Всички студенти (бакалаври, магистри, докторанти) в областта на селското стопанство и свързаните с него катедри могат да се включат като участници в „лятното училище i2connect“.

Кандидатите за участие в лятното училище „i2connect“ трябва да имат известни познания в областта на иновациите, селското стопанство, комуникацията и/или фасилитирането и свързаните с тях теми.

Доброто владеене на английски език се счита за необходимо.

Част от разходите, свързани с участието в лятното училище, ще бъдат покрити от проекта.

Разходи за сметка на участниците:
Участниците ще трябва да покрият пътните си разходи и разходите за настаняване (35 евро на вечер, включително закуска). Лятното училище ще покрие разходите за обучители, класни стаи и учебни материали, както и кафе-паузите и обядите на всички участници.

Желаещите могат да се включат в лятното училище като попълнят краткия формуляр и го изпратят преди 30 април 2022 г.

Подробна информация можете да намерите ТУК.  

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.