Brexit засегна много силно работещите във Великобритания – местни и чуждестранни граждани. Немалко от тях са българи. Какви са трудовите и социални права на работещия човек във Великобритания днес? Отговор дават от Конгреса на синдикатите (TUC), който представлява повече от 5 милиона работници.

brexit

Конгресът на синдикатите обединява работниците с цел да защитава правата им на работното място, да гарантира безапасните и здравословни условия на труд, както и да договаря по-добро заплащане и условия за своите членове.

Синдикатите припомнят, че те помагат на работниците да се обединят, да спрат несправедливото третиране и да получат по-добри условия от работодателите си. Те обръщат внимание, чевсеки работник има законно право да се присъедини към синдикат. Незаконосъобразно е работодателят да го поставя в неравностойно положение, защото е член на синдикат, но обикновено синдикатите не могат да помогнат на хора, чийто проблем се е случил преди те да се присъединят към дадената организация.

Какви са съветите на Конглесът на синдикатите от Великобритания относно правата на работниците и работодателите можете да прочетете ТУК.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.