Министерството на земеделието съобщава, че съгласно чл. 3, ал. 1 от Наредба № 4 от 2021 г. за прилагане на Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Република България и за процедурите по нейното изпълнение се извършва преброяване на безстопанствените кучета на територията на съответната община.

kuche

С оглед на това следва да започне преброяване на безстопанствените кучета на територията на всяка община за 2022 г., което да се извърши в периода по чл. 7, ал. 1 от Наредбата (март – юни или септември – ноември). При преброяването се спазват изискванията и сроковете, определени в чл. 4-6 от нормативния акт.

В срок от 20 работни дни след приключване на преброяването се съставя общ протокол за безстопанствените кучета на територията на общината, одобрен от кмета на общината, с включена информация по чл. 6, ал. 1 от наредбата. Същият се публикува на интернет страницата на общината. До 1 март на годината, следваща преброяването, протоколът се изпраща в съответната областна дирекция по безопасност на храните.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.