На основание чл. 66 и следващите от Административнопроцесуалния кодекс Министерството на земеделието уведомява за стартиране на производство по издаване на общ административен акт на министъра на земеделието, храните за въвеждане на забрана за извършване на риболов в рибностопанските обекти по чл. 3, ал. 1, т. 1 и т. 2 от Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА), издадена на основание чл. 30, ал. 3, т. 1 от ЗРА.

ribar-lodka-vadica

С цел опазване на биологичното разнообразие и осигуряване на оптимални условия за развитието на популациите от риба и други водни организми, министърът на земеделието, храните и горите, съгласувано с министъра на околната среда и водите, издава заповеди, с които се въвеждат временни забрани за стопански и любителски риболов във водоеми на територията на страната. По предложение на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, съвместно с Регионалните инспекции по околна среда и води и Регионалните дирекции по горите, се определят реки и/или зони от тях, морски акватории и други водни обекти, в които временно се налагат забрани за улов на риба и други водни организми.

МЗХГ уведомява, че може да участвате в производството, като всички писмени предложения и възражения по проекта на административен акт следва да бъдат изпращани в едномесечен срок от датата на публикуване – 11.11. 2021 г., до Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, на адрес: гр. Бургас 8000, ул. „Княз Александър Батенберг” № 1 и на следните електронни адреси: office@iara.government.bg и dimitrina.chakarova@iara.government.bg

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.