МИГ „Долна Митрополия – Долни Дъбник“ обявява прием по процедура за подбор на проекти по мярка 1.3. „Краткосрочен обмен на опит в управлението на земеделски и горски стопанства и посещения на земеделски и горски стопанства“ от Стратегията за ВОМР на МИГ-а. МИГ „Лясковец-Стражица“ приема проекти по мярка „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и на културното и природното наследство на селата. Съхраняване, развитие и валоризиране на специфичната местна идентичност и местната култура” от Стратегията за ВОМР на МИГ-а.

ovce

Процедурата на МИГ – Долна Митрополия има за цел повишаване на квалификацията чрез организиране на групи от земеделски стопани и провеждане на посещения на стопанства с идеята за запознаване с конкретен проблем, решаване, обмяна на опит между участниците. Допустими кандидати са професионални гимназии, научни институти или опитни станции в областта на селското стопанство, както и неправителствени организации в сектора, които попадат в обхвата на МИГ-а. Първият прием продължава до 2 август, като ще има втори прием при неусвояване на бюджета по процедурата. Пълните подробности по нея можете да прочетете ТУК.

Междувременно МИГ – Лясковец набира проекти за съхраняване и развитие на местните идентичности/културно наследство, бит, храни, продукти, музика и изобразително изкуство, история, занаяти, обичаи и ритуали, и традиции и др. с цел тяхната валоризация , интегрирането им в развитието на туризма, чрез ефективни маркетинг, популяризация и реклама. Допустими кандидати са общините от територията на МИГ „Лясковец – Стражица“; юридически лица с нестопанска цел, със седалище на територията на МИГ-а и читалища от територията му. Срокът за кандидатстване е 10 август. Пълните подробности по процедурата можете да прочетете ТУК.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.