Взаимните екологични и здравни производствени стандарти за продукти, внесени от трети страни, заедно с въглеродното земеделие, са двата основни приоритета в земеделието, каза министърът на земеделието и храните Жулиен Денорманди пред евродепутатите. В поредица от срещи министрите очертаха приоритетите на френското председателство на Съвета на ЕС пред парламентарните комисии.

konteineri-iznos-targoviq

Клаузи и високите стандарти в производството на храните трябва да се използват в търговските споразумения между Европейския съюз и третите страни, както и фермерите трябва да могат да улавят повече въглерод, добави той. Много евродепутати се съгласиха с подхода на председателството.

Редица евродепутати подчертаха настоящата криза в сектора на свинското месо и поискаха система за подкрепа на фермерите. Някои депутати попитаха за схемите за етикетиране на храните за хранителни стойности, докато други предложиха внимателен подход към преразглеждането на системите за географски указания на ЕС и политиката на ЕС за насърчаване на селскостопанските продукти.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.