Националната служба за съвети в земеделието информира за провеждане на два онлайн семинара тази сряда – 17 март. Единият е на тема „Aлтернативни методи за борба с основните неприятели по семкови и черупкови овощни видове – ябълка, круша и орех“ на български език. А на другият ще бъдат представени и дискутирани препоръки към политиките за насърчаване устойчивостта и гъвкавостта на селскостопанските производствени системи в Европа на английски език.

oreh-darvo

От 13:00 часа Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис (ТОО – Бургас) и Институт по овощарство – гр. Пловдив ще запознаят участниците с екологосъобразни методи за борба с основните неприятели по семкови и черупкови овощни видове и по-специално на ябълка, круша и орех. Ще научат за морфологията, биологията и картината на повреда причинена от тези неприятели и ще разберат на какви условия трябва да отговаря овощната градината за да бъде успешен контрола върху ябълковия плодов червей посредством феромонови диспенсъри.
Участието в семинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация. Повече подробности за него вижте ТУК.

От 17:00 ч. българско време ще се проведе и онлайн семинар, на който ще бъдат представени и препоръки за насърчаване устойчивостта на селскостопанските производствени системи в Европа. Той ще разгледа 4 теми. По първата ще бъдат представени препоръки за политиката в подкрепа на вземането на решения за управление на риска в земеделските системи на ЕС. Втората тема е фокусирана върху демографията на фермите и приемствеността между поколенията, като предоставя опции за политики, които могат да дадат възможност за устойчиви фермерски структури. Третата тема включва критичен анализ на това как настоящата обща селскостопанска политика (ОСП) и прилежащите й политики ограничават / дават възможност за устойчиво европейско земеделие и предлага препоръки в тази насока за ОСП. Последната тема разглежда минали и бъдещи стратегии и политически интервенции, които насърчават устойчивите системи на земеделие. Семинарът ще се проведе на английски език. Участието е безплатно и се изисква единствено регистрация. Повече за него вижте ТУК.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.