И тази година град Нинбо традиционно ще домакинства изложението „Китай-ЦИЕ и Международен панаир за потребителско стоки“ (China-CEEC Expo & International Consumer Goods Fair). Експото се провежда ежегодно, като началото си поставя през 2015 г., следвайки Насоките от Букурещ, приети на срещата на правителствените ръководители от Инициативата „17+1“.

kitai-zname

През 2019 г. е издигнато на национално ниво и е преименувано от „Международно изложение за инвестиции и търговия между Китай и страните от Централна и Източна Европа“ на „Китай-ЦИЕ и Международен панаир за потребителско стоки“. Второто издание на „Китай-ЦИЕ“ ще се проведе от 8 до 11 юни и ще включва следните категории:

  • Алкохол: вино, шампанско, плодово вино, бира, водка, уиски, ром, ракия, джин, текила, коктейли и др.
  • Храна и напитки: чай, кафе, сок, безалкохолни напитки, функционални напитки, минерална вода, сладкиши и леки закуски, шоколад, консерви, млечни продукти, сушени плодове, подправки, масло, бебешка храна, хранителни добавки, селскостопански продукти и др.
  • Козметика и продукти за лична хигиена
  • Домакински продукти: домакински съдове, материали за домашно обзавеждане, мебели, кухненски прибори, продукти за баня, почистващи продукти, канцеларски материали, спортни продукти, продукти за пътуване и развлечение, бебешки продукти, дрехи и др.
  • Произведение на изкуството и аксесоари: бижута, злато, платина, сребърни аксесоари, часовници, кехлибар, занаяти, живопис, куфари и чанти, бродерии, ръчно изработени бижута от скъпоценни камъни и др.
  • Интелигентни технологии: интелигентни домакински уреди, автомобили, самолети, електронни устройства, усъвършенствани технологични решения, оптични влакна, енергийни решения и др.
  • Търговия с услуги: туристически услуги, консултантски услуги, финансови услуги, обмен на изкуство и култура, изложбени и търговски услуги, логистични услуги, преводачески услуги, инвестиционни услуги и др.
  • Други: дърво, метал и други незабранени продукти

Първото „Китай-ЦИЕ изложение и Международен панаир за потребителски стоки“ се проведе в Нинбо, провинция Джъдзян от 8 до 12 юни 2019 г. 5-дневното експо, с печалби над 296 милиона щатски долара, събра около 25 000 гости и търговци от близо 60 държави и региони и привлече над 82 000 посетители от Китай и чужбина,. Успешно бяха проведени над 20 форума за сътрудничество, икономически и търговски мачмейкинг срещи, изложби и събития за културен обмен. Проведени бяха 30 ръководни срещи, насърчавайки комуникацията, приятелството и взаимното разбирателство, поставяйки солидна основа за сътрудничеството във формата „17 + 1“.

За да участвате в изложението през настоящата 2021, посетете https://reg.cceecexpo.org/site/exhibitor.html, за да завършите процеса за кандидатстване за регистрация на изложители онлайн. Тази година организационният комитет на „Китай-ЦИЕ“ предоставя възможност и за физическо участие на продуктите в Международния конгресен и изложбен център в Нинбо.

Още информация можете да научите от Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от ЦИЕ (ЦНСССКЦИЕ).

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.