Министерството на земеделието публикува за обществено обсъждане Проект на изменение на Наредба № 2 за прилагане на мярка 21 „Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани и малки и средни предприятия, които са особено засегнати от кризата, предизвикана от COVID-19“ от ПРСР. Заинтересованите страни могат да изпращат становища до 12 април. 

predpriqtie1

Основните промени в текстовете на мярка 21 „Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани и малки и средни предприятия, които са особено засегнати от кризата, предизвикана от COVID-19“ са по отношение на осигуряване на възможност за отваряне на нов прием по подмярка 21.1 през 2021 г., за което се посочват допустимите бенефициенти, условията за допустимост и подпомаганите дейности.

С предложените промени в нормативната уредба се цели да се отговори на предизвикателствата, възникнали в процеса на прилагането на ПРСР 2014 – 2020 г., както и ефективно управление на финансови средства по мярката. Част от промените целят да се осигури съответствие на текстове, включени в предложенията за единадесето изменение на ПРСР и приложимото европейско и национално законодателство. С основните промени се цели да бъде нормативно определена възможността за отваряне на нов прием по подмярка 21.1 през 2021 г., както и посочени допустимите кандидати и дейности в тази връзка. Постигането на тези цели са резултатите, към които е насочен настоящият проект на Наредба № 2 от 2020 г. 

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.