Потреблението на кашкавал в Швейцария се е увеличило с 5,5% през миналата година. Консумацията на глава от населението е била около 23 килограма, обявиха швейцарските производители на мляко. Ръстът се дължи на увеличената консумация на швейцарска и чуждестранна продукция от домакинства. Общо населението е изяло 202 848 тона, което е с 13 816 тона повече в сравнение с 2019 г. По този начин потреблението на глава от населението се е увеличило с 1,2 килограма или 5,5%.

kashkaval

Временно затворените граници заради коронапандемията доведоха до покупката на повече хранителни продукти от местните търговци, включително и на кашкавал. Производството в Швейцария е нараснало с 4,4%, а общото потребление със 7,3%, сочат данни. Търговията се е засила. Като цяло населението на Швейцария е изяло около една трета от вносната продукция. 

 

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.