„Регистрационни режими при извършване на земеделска дейност, фитосанитарни изисквания“. Семинар на тази тема ще се проведе на 30 март 2022 г. (сряда) в гр. Кърджали, ул. „Булаир” № 35, зала 207 – Дом на техниката от 10:30 до 12:00 часа.

rabotnici-domati-razsad

Събитието се организира от Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис – Кърджали), Българска агенция по безопасност на храните (Областна дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ – Кърджали) и ТО на НТС – Кърджали.

По време на онлайн семинара: участниците ще се запознаят с правилата при употреба на продуктите за растителна защита (ПРЗ); дейностите произтичащи от Система за събиране на опаковки от ПРЗ и упражняване на самоконтрол за употребата им за произведената растителна продукция. Изисквания при уведомяване от производителите на растениевъдна продукция за предстоящи третирания с ПРЗ, на собствениците на пчелини, чрез Електронната платформа за оповестяване на растителнозащитните, дезинфекционните и дезинсекционните дейности (ЕПОРД).
Ще бъдат дискутирани изискванията при изпълнението на одобрени проектни предложения на бенефициенти по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от ПРСР 2014 – 2020 г., както и на изискуемите документи при подаване на искане за второ плащане.

Основните теми на информационния семинар са следните:
► Изисквания и дейности за изпълнение на фитосанитарните стандарти;
► Изисквания при уведомяване от производителите на растениевъдна продукция за предстоящи третирания с ПРЗ, на собствениците на пчелини, чрез Електронната платформа за оповестяване на растителнозащитните, дезинфекционните и дезинсекционните дейности (ЕПОРД);
► Изпълнение на одобрени проектни предложения на бенефициенти по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от ПРСР 2014-2020 г., ползвали консултантска услуга от ТОО – Кърджали

По време на семинара ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки, приложими за такъв тип мероприятия.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.