„Резитби за формиране, подмладяване и плододаване в костилкови и семкови насаждения“ е темата на семинар, който ще се проведе на 7 април 2022 г.  от 10:00 до 13:30 часа. Мястото на провеждане е овощната градина на земеделския стопанин Маряна Томбакова – с. Цалапица, общ. Родопи, обл. Пловдив. Събитието се организира от Националната служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис – Пловдив) и Аграрен университет – гр. Пловдив.

ovoshka-darvo-cheresha

По време на семинара участниците ще се запознаят с основните принципи при резитбата за формиране и плододаване при дюли, череши и сливи, както и с резитбата за подмладяване при костилкови и семкови насаждения.

Във втората част на семинара участниците ще получат информация за условията за кандидатстване по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Основните теми на информационния семинар са следните:

► Резитба за формиране и плододаване на костилкови и семкови овощни насаждения – череши, сливи и дюли.

► Резитба за подмладяване на костилкови и семкови овощни насаждения.

► Условия за кандидатстване по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. – прием 2022 г.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.