От Асоциация „БГ ФИШ“ са изпратили писмо до  Георги Събев, заместник-министъра на земеделието, храните и горите. В него браншовиците визират списъка на проектните предложения на производителите на аквакултура, които не се допускат до техническа и финансова оценка. В писмото е засегнат и проблема за отказаното финансиране на производителите на аквакултура за компенсаторна подкрепа за нанесените щети от пандемията Covid-19.

korab-mreji

Разходите в голямата си част, които ще бъдат заявявани в тези проекти за възстановяване, са свързани с плащания на възнаграждения и осигурителни вноски на заетите в стопанствата. Тези разходи са съществени за стопанствата, особено в условията на ограничени условия за реализацията на продукцията, обясняват от БГ ФИШ. 

Припомняме, че на 18.8.2021 г. Управляващият орган на Програмата за морско дело и рибарство публикува списък на проектите, които не се допускат до техническа и финансова помощ по процедурата „Подкрепа за производители на риба и други водни организми за преодоляване на икономическите последствия от пандемията Covid-19“.

Цялото писмо на браншовиците е публикувано ТУК

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.