Контрол на вирусни и вирусоподобни болести по костилкови и семкови овощни култури – това е темата на онлайн уебинар, който ще се проведе на 28.05.2021 г., петък, от 10.00 до 12.30 часа. Събитието се организира от Национална служба за съвети в земеделието чрез Териториалните областни офиси – Пазарджик и Пловдив, съвместно с Института по овощарство – Пловдив.

ovoshka-praskova

Основните теми, които ще бъдат представени на уебинара са контрол на вирусни и вирусоподобни болести по костилкови и семкови овощни култури; система за събиране на опаковки от препарати за растителна защита (ПРЗ) – изисквания на ЕС за електронно отчитане.


Целта на уебинара е разпространение на знания и обмен на добри земеделски практики по отношение на контрола на вирусните и вирусоподобните (в т.ч. фитоплазмени) болести по костилкови и семкови овощни култури, както и по отношение на мерки за превенция и ограничаване на тяхното разпространение. Участниците ще получат актуална информация за Системата за събиране на опаковки от препарати за растителна защита и изискванията на ЕС за електронно отчитане и за важните-задължителни срокове за предоставяне на годишните отчети, чрез Национална информационна система за отпадъци (НИСО).

Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация.

Линк за достъп: https://zoom.us/j/99648401807

Предварителна регистрация на следния линк: https://forms.gle/xDQmyWyCeAfXjfY96

Регистрацията може да направите линка като изпратите на e-mail: sstefanov@naas.government.bg следната информация: име и фамилия, e-mail адрес и качеството, в което се регистрирате (земеделски стопанин, съветник, научен работник, студент, представител на неправителствена организация, друго), както и ако имате въпроси, които желаете предварително да зададете.

Уебинарът е отворен за всички желаещи да се включат – земеделски стопани, научни работници, консултанти, студенти, неправителствени организации и други заинтересовани лица в земеделието.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.