„Прилагане на селскостопански практики от полза за климата и околнато среда. Екологични рискове“. Това е темата на семинар, които ще се проведе на 19 октомври 2021 г. (вторник) в гр. Стара Загора, в Стопанския факултет на Тракийски университет. от 11:00 до 13:00 часа. Събитието се организира от Националната служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис – Стара Загора) и Тракийския университет.

priroda

По време на онлайн семинара участниците ще се запознаят с добри селскостопански практики в растениевъдството и животновъдството, които са благоприятни за околната среда и климата, както и с екологичните рискове на стопанската дейност, свързани с промените на околната среда.

Във втората част ще бъдат представени очакваните промени в условията за кандидатстване по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г. за приема на проектни предложения през 2021 г.

Основните теми на информационния семинар са следните:

► Прилагане на селскостопански практики от полза за климата и околната среда. Екологични рискове – същност, видове, превенция;

► Очаквани промени в условията за кандидатстване по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г. за прием на проектни предложения през 2021 г.;

Участието в семинара е безплатно, без предварителна регистрация, като ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки. 

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.