„Oтглеждане на пчелните семейства при различните системи кошери. Oсобености при пролетното подхранване на пчелните семейства“. Семинарът ще се проведе на 15 април 2022 г. (петък) в гр. Велико Търново, ул. „Цар Тодор Светослав“ № 15 – залата на хотел „Алегро” от 10:00 до 13:30 часа. Събитието се организира от Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис – Варна).

kosher-piti

По време на онлайн семинара участниците ще се запознаят със спецификата на пролетното подхранване при пчелните семейства и с подготовката на пчелните семейства за главната паша. Ще бъдат представени основните изисквания при отглеждането на пчелните семейства при различните системи кошери.

Ще бъде обърнато внимание и на възможностите за подпомагане на малките земеделски стопанства по подмярка 2.1.2 „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ по мярка 2 „Консултантски услуги, услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Основните теми на информационния семинар са следните:

► Отглеждане на пчелните семейства при различните системи кошери

► Особености при пролетното подхранване на пчелните семейства и подготовката на пчелните семейства за главната паша

► Възможности за подпомагане на малките земеделски стопанства по подмярка 2.1.2 „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ по мярка 2 „Консултантски услуги, услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.