Отглеждане на ягодоплодни култури на почва и чрез хидропоника в различни типове оранжерии. Това е темата на онлайн уебинар, който ще се проведе на 11 май 2021 г., вторник, от 13.30 до 15.50 часа. Събитието се организира от Националната служба за съвети в земеделието със съдействието на Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните.

qgodi

Основните теми, които ще бъдат представени на уебинара са:

• Отглеждане на ягодоплодни култури в стоманетостъклени и полиетиленови оранжерии на почва;

• Отглеждане на ягодоплодни култури в стоманетостъклени и полиетиленови оранжерии на хидропоника – видове системи и субстрати;

• Хранене и особености на торенето при двата типа отглеждане – торове и хидропонни разтвори;

• Предимства и недостатъци на безпочвеното отглеждане на ягодоплодни култури.

Цел на уебинара:

Разпространение на знания относно отглеждането на различни видове ягодоплодни култури в стопаменостъклени (отопляеми) и в полиетиленови (неотопляеми) оранжерии при двата основни типа отглеждане – в почва и в хидропоника. Запознаване на участниците с хидропонното отглеждане, като иновативна технология и практика в растителното хранене – различните системи и субстрати.

Участието в уебинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация!

Регистрацията може да направите от тук или като изпратите на e-mail: pkumanova@naas.government.bg следната информация: име и фамилия, e-mail адрес и качеството, в което се регистрирате (земеделски стопанин, съветник, научен работник, студент, представител на неправителствена организация, друго), както и ако имате въпроси, които желаете предварително да зададете към лектора.

Информация относно събитието – покана, програма може да видите тук.

Уебинарът е отворен за всички желаещи да се включат – земеделски стопани, научни работници, консултанти, студенти, неправителствени организации и други заинтересовани лица в областта на земеделието.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.