Oсновни аспекти за поддържане на здрави и силни пчелни семейства за главната паша е темата на семинар на 17 май 2022 г. (вторник) в гр. Сливен, ул. „Банско шосе“ № 12 – залата на Информационен център по животновъдство от 10:00 до 13:30 ч. Събитието се организира от Националната служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис – Сливен) и Селскостопанската академия (Институт по животновъдни науки – Костинброд).

pcheli-pita

По време на онлайн семинара участниците ще се запознаят с хранене, гледане и лекуване на пчелите преди главната паша, както и с мерките непосредствено преди и по време на главната паша, с цел по-пълното й оползотворяване.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат запознати с възможностите за подпомагане на младите фермери по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Основните теми на информационния семинар са следните:
► Хранене, гледане и лекуване на пчелите преди главната паша;
► Мерки непосредствено преди главната паша и по време на главната паша за по-пълното й оползотворяване;
► Възможности за подпомагане на младите фермери по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.