,,Пролетно развитие на пчелните семейства -подбуждане, подхранване и размножаване“. Събитие на тази тема ще се проведе на 9 май 2022 г. в гр. Попово, обл. Търговище, ул. ,,Александър Македонски“ № 4, сградата на Браншовия пчеларски съюз – Попово. Семинарът ще се проведе в часовия диапазон от 10:00 до 13:30 часа. Събитието се организира от Националната служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис – Търговище) и Тракийския университет – Стара Загора.

pchelarstvo-pchela-pita-med

По време на семинара: участниците ще се запознаят със спецификата на пролетното развитие на пчелните семейства, тяхното подхранване и подготовка за главната паша, и последващото им размножаване.

Ще бъде обърнато внимание и на възможностите за подпомагане на малките земеделски стопанства по подмярка 2.1.2 „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ по мярка 2 „Консултантски услуги, услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Основните теми на информационния семинар са следните:

► Пролетно подбуждане на пчелните пчелните семейства

► Пролетно подхранване на пчелните семейства

► Размножаване на пчелните семейства

► Възможности за подпомагане на земеделските стопани по по подмярка 2.1.2 „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ по мярка 2 „Консултантски услуги, услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.