Информационно-обучителен семинар на тема „Пролетно развитие на пчелните семейства“ ще се проведе на 8 април 2022 г. (петък) в гр. Смолян, бул. „България“ 3А – залата на хотел „Кипарис Алфа”. Началният час на семинара е 18:00 часа, като ще продължи до 20:30 часа. Събитието се организира от Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис – Смолян) и Селскостопанска академия (Институт по животновъдни науки /ИЖН/ – Костинброд).

pchela-pita

По време на семинара участниците ще се запознаят със спецификата на пролетното подхранване при пчелните семейства и с подготовката на пчелните семейства за главната паша, съобразено с района за пчеларстване.

Ще бъде обърнато внимание и на възможностите за подпомагане на малките земеделски стопанства по подмярка 2.1.2 „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ по мярка 2 „Консултантски услуги, услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Основните теми на информационния семинар са следните:

► Специфика на пролетното подхранване на пчелните семейства

► Подготовка на пчелните семейства за първата главна паша, съобразно района на пчеларстване

► Възможности за подпомагане на малките земеделски стопанства по подмярка 2.1.2 „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ по мярка 2 „Консултантски услуги, услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.