„Съвременни методи при резитба на костилкови овощни насаждения. Демонстрация на машина за контурна резитба“ е темата на семинар на 9 март 2022 г. (сряда). Мястото на провеждане е предвидено с теоретична част и демонстрация в овощната градина на земеделски стопанин Самет Мехмед – с. Вокил, общ. Дулово, обл. Силистра. Началният час е 10:15 часа.

praskova-darvo

По време на семинара с демонстрация участниците ще се запознаят с особеностите при резитби на костилкови овощни видове – сливи и кайсии за формиране на корона при младите дръвчета, резитба на плододаващи насаждения, а също така и подмладяваща резитба на стари градини с изтекъл амортизационен срок. На място в овощна градина ще се извърши демонстрация на машина за прецизна контурна резитба.

По време на събитието стопаните, отглеждащи трайни насаждения, ще бъдат запознати с възможностите за подпомагане на земеделските стопанства по подмерки 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ и 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Основните теми на информационния семинар са следните:

► Резитби за формиране на корона през първите 1-3 години;

► Резитба при плододаващи дървета);

► Подмладяваща резитба на стари градини с изтекъл амортизационен срок;

► Демонстрация на машина за прецизна контурна резитба в овощната градина на земеделски стопанин Самет Мехмед от с. Вокил, община Дулово;

► Възможности за подпомагане на земеделските стопанства по подмерки 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ и 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.;

Участието в семинара е безплатно!

За улеснение на участниците: Среща пред кметството на с. Вокил в 10.00 ч.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.