Исканията на Федерацията на независимите синдикати от земеделието (ФНСЗ) за бюджет 2021 на Министерството на земеделието, храните и горите са дали резултат за работещите в структурните звена на институцията. Перото за заплати в бюджета на агроведомството е увеличено с 10%, като в сумата е включена и базата от увеличението с 26% на работните заплати в Агенцията по безопасност на храните и Агенцията по сортоизпитване, апробация и семеконтрол.

list

Увеличението на бюджета с 3 млн. лева в разходите за персонал е мотивирано с увеличението на работниците с 200 щатни бройки в Агенцията за борба с градушките във връзка с провеждащата се реформа в градозащитната система.

Парите в самостоятелния бюджет на Селскостопанската академия също са увеличени с 10%. За Напоителни системи са предвидени 24 млн. лв.
При изготвяне на становището си ФНСЗ започва с анализ на разпределението на разходите за персонал и на увеличението на работните заплати по звена за съответната година, след което подготвя и предава мотивирано становище с конкретни искания за следващия бюджет. В исканията им присъства увеличение на трудовите възнаграждения с минимум 15%

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.