От днес, 17 декември, земеделските стопани могат да проверят дали заявените от тях площи попадат изцяло или частично в обхвата на проекта на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2020. Те ще могат да се запознаят и с предварителните резултати от проверките на декларираните площи спрямо граници и начин на трайно ползване на физическите блокове, в които попадат площите им.

niva-nasajdeniq

Справките се извършват в Система за електронни услуги на Държавен фонд „Земеделие“ на интернет адреса https://seu.dfz.bg/. При несъгласие с посочените данни кандидатите могат да подават възражения до министъра на земеделието. Образци на възраженията се генерират автоматично до 8 януари 2021 г. чрез СЕУ. Кандидатите с регистрация в системата могат да генерират възражения от личните си профили чрез нея, а останалите – от публичната част на системата. Възраженията ще се приемат в областните дирекции „Земеделие”.

При затруднение в проверките на данните или при подаване на възраженията, земеделските стопани могат да се обърнат за помощ към Областните дирекции и Общинските служби по земеделие. След разглеждането на всички постъпили възражения ще бъдат подготвени и окончателните специализирани слоеве „Физически блокове“ и „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2020. На базата тази информация Държавен фонд „Земеделие“ ще извърши финалните оторизации по схемите и мерките на площ.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.