Незаконна сеч в размер на общо 36,4 куб.м, в два подотдела, държавна и частна горска територия, за които не са издавани позволителни за сеч установиха горски инспектори от Регионална дирекция по горите – София при проверки на територията на дирекцията през изминалата седмица. Нарушението е установено в землището на с. Градец, общ. Костинброд, където проверяващите направили проверка след получен сигнал. Това съобщиха от Агенцията по горите.

darva-nezakonna-sech

Друга проверка на частна горска територия в землището на с. Широки дол, общ. Самоков установила сеч, преди да е влязло в сила позволителното за сеч, както и сеч на немаркирани 21 броя дървета. Издадена е заповед на директора на РДГ за обезсилване на позволителното за сеч.

И по двата случая са започнати административно-наказателни производства.

Четири акта са съставили горските инспектори при инспектиране на обекти за съхранение и преработка на дървесина. Собствениците на три от обектите са санкционирани за това, че не съхраняват записи от системата за видеонаблюдение. Глобена е наложена и за липса на информация в електронния дневник. Актове са наложени и на три физически лица за транспортиране и добив на незаконна дървесина.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.