Малко над половината германци класифицират храната в Германия като безопасна или много безопасна. Въпреки високото чувство за сигурност на храната, доверието в науката и политиката, че защитава здравето на хората в Германия, леко спадна в сравнение с началото на годината. Това е една от констатациите на настоящия потребителски монитор в страната.

hrani

Така храната се възприема като една от най-безопасните категории продукти. Независимо от това науката се радва на високо или много високо ниво на доверие сред 65% от анкетираните, точно зад потребителските организации (67%). Анкетираните понастоящем имат най-малко доверие в хранителната политика (14%), следвана отблизо от медиите (15%) и икономиката (17%).

Възприемани рискове: пластмасови микрочастици и антибиотици

Като най-големи рискове за здравето, респондентите спонтанно назоват определени хранителни състави – като високо съдържание на захар, мазнини или сол в храната. Това е последвано от рискове като нежелани вещества като цяло, както и нездрава диета и начин на живот.

Според проучването пластмасовите микрочастици в храната в момента са най-тревожните за хората наред, а антибиотичната резистентност, сочи проучването.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.