Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури публикува важно съобщение към регистрираните купувачи и регистрираните тръжни центрове, които са отговорни за първата продажба на продукти от риболов в България. информацията е във връзка с влязла в сила нова Наредба за условията и реда за осъществяване на първа продажба на продукти от риболов.

iara

В Държавния вестник е обнародвана Наредба № 13 от 30 ноември 2021 г. за условията и реда за осъществяване на първа продажба на продукти от риболов, която е в сила от 10 декември 20201 г. Предвид това е необходимо регистрираните купувачи и регистрираните центрове запърва продажба да предприемат действия за изпълнение на Наредбата.

Първата продажба трябва да става само в регистрирани по реда на Закона за рибарството центрове или на регистрирани купувачи по реда на този закон и вписани в регистъра по Закона за храните. Извън тези случаи, разтоварените на брега продукти от риболов не могат да бъдат приети, ако не бъде съставена и предадена в Агенцията по рибарството декларация за приемане или документ за превоз.

Какви са изискванията за декларацията за приемане или за документа за превоз прочетете в уведомлението ТУК.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.