Днес стартира 13-то издание на специализираното изложение за земеделие и агротехника Бата Агро 2021. Официалното откриване е от 11:00 часа на Летище Стара Загора. Мястото на церемонията е в сектор H /самолетната писта от източната страна/. Форумът продължава до 5 юни 2021 г.

bata-agro-2019

На откриването ще присъства министърът на земеделието Христо Бозуков, както и представители на местната и държавната администрация.

Бата Агро е едно от най-големите изложения в България за представяне на земеделска техника, продукти и услуги за селското стопанство. Форумът се организира от Българската асоциация на търговците на агротехника. Изложението се провежда от 2010 г., като през годините то спечели доверието на хилядите земеделски производители с добра организация, разнообразие на представените експонати и лоялни търговци.

13-ото издание ще представи традиционно най-новото от агротехниката и технологичните иновации. Участници са представителите на най-големите световни брандове за земеделска техника, търговци на семена, торове и препарати за растителна защита, широк кръг от фирми за продукти и услуги за земеделието, включително резервни части, сервизни дейности, финансови институции, консултантски компании, автомобилни компании и други.

Участие са заявили 183 фирми на площ от близо 40 000 кв.м. Това е най-голямото издание на изложението като площ до момента.

Освен традиционните демонстрации на самоходна и прикачна техника и възможността за тест драйв, в Бата Агро ще се представят и няколко от най-големите фирми за семена, торове и препарати, които участват с опитни полета с посеви. По този начин земеделските производители могат да видят действието на препаратите върху есенни и пролетни култури в реални условия на полето и така да направят още по-лесно своя избор.

Форумът ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки за осигуряване безопасността и здравето на всички присъстващи. Въведен е специален протокол за организиране и провеждане на изложението в условията на пандемия, който се спазва от организатора, всички участници и посетители. Всички щандове ще бъдат открити и с постоянен достъп на свеж въздух в изложбените и общите помещения. Също така е организирана навигация на трафика от посетители с еднопосочно движение и отделни точки за вход и изход в изложението.

Ще се спазва физическа дистанция от 1,5 метра, а носенето на лични предпазни средства, покриващи носа и устата, е задължително. Осигурени са дезинфектанти и предпазни средства при нужда. Също така е организирана дезинфекция и почистване на общите и сервизни части, както и специален екип от хора, който да следи за стриктното спазване на мерките.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.