Агенцията по рибарството съобщава, че предстои да се въведе забрана за извършване на риболов в рибностопански обекти в периода на размножаване на рибите през 2022 г.

sharan800

Във връзка със стартиране на производство по издаване на общ административен акт заповед на министъра на земеделието за въвеждане на забрана за извършване на риболов в рибностопански обекти по чл. 3, ал. 1, т. 1 и т. 2 от Закона за рибарството и аквакултурите в периода на размножаване на рибите през 2022 г., Ви информирам, че може да изпращате Вашите писмени предложения и възражения по проекта на заповед в едномесечен срок от датата на публикуване до ИАРА, на адрес: гр. Бургас 8000, ул. „Княз Александър Батенберг” № 1 и на следния електронен адрес: office@iara.government.bg.

С цел опазване на биологичното разнообразие и осигуряване на оптимални условия за размножаване и развитие на популациите от риба и други водни организми в естествените и изкуствени водните обекти в страната се забранява уловът на риба и други водни организми през периода на тяхното размножаване, съгласно сроковете в Приложение № 1 от Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА). Забраната не се отнася за любителски риболов във водни обекти, определени със заповед на министъра на земеделието, по предложение на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) и съгласувана с министъра на околната среда и водите.

За повече информация може да прочете ТУК.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.