Детска викторина с подаръци на първия за годината занаятчийски базар във Видин. Това е четвъртото издание от създаването му, посочват от Общината. Инициатиата се организира от Община Видин и Регионалната занаятчийска камара на 30 януари, събота, от 10.00 ч., до музей „Конака“.

zanaqtchiiski-baraz-vidin

Около 20 приложни творци и местни занаятчии ще представят ръчно изработената си продукция. Акцент ще бъдат изделията, свързани с предстоящите празници – Трифон Зарезан и Свети Валентин.

Децата, които посетят събитието, ще имат възможност да се включат в забавна викторина на тема „Какво знаем за мартеницата?“. Организаторите са подготвили подаръци – мартеници, материали за тяхната изработка, както и лакомства. Викторината ще започне от 11.30 ч.

През месец февруари няма да се организира издание, защото традиционно по цялото протежение на ул. „Търговска“ в края на месеца се разполагат множество щандове, на които се предлагат мартеници. Голяма част от участниците в занаятчийския базар също показват своята продукция.

Идеята за такъв базар във Видин се приема много добре от гражданите, а интересът към него расте. Той се провежда в последната събота на всеки месец.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.