Продължават интензивните действия, свързани с контрола на горските територии и активната превенция на дейностите в горите. Въпреки трудните метеорологични условия горските служители от регионалните дирекции по горите и екипите на Агенцията по горите са извършили над 2150 бр. проверки по спазване на горското и ловно законодателство.

sech-darvo

За установените нарушения са съставени повече от 60 акта. Всички екипи работят включително и през почивните дни. През почивните дни в землището на с. Шатрово, община Дупница е установено, че ловец извършва ловуване на хищник, без да притежава разрешително за индивидуален лов. За установеното нарушение от служители на Регионалната дирекция по горите в гр. Кюстендил е съставен акт, с който са задържани оръжието и боеприпасите.

Установено е предимно съхранение и транспортиране на немаркирани дърва за огрев, без превозен билет, както и невписани превозни билети в електронните дневници на обектите за складиране, преработване и търговия с дървесина.

Всеки гражданин може да подава сигнали при съмнение за нарушения за незаконни дейности в горите освен на телефон 112 и в онлайн приложението „Защити гората“ (https://zashtiti.gorata.bg).

 

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.