„Резитби за формиране при млади сливови насаждения. Биологична растителна защита при отглеждане на сливи“. Това е темата на демонстрацията на 23 март 2022 г. (сряда) в стопанството на земеделски стопанин Илиян Петров от гр. Ветрен, общ. Септември, обл. Пазарджик, която ще започне в 10:00 часа. Цел на събитието е  разпространение на знания и информация в сферата на намаляване употребата на пестициди при производството на грозде, плодове и зеленчуци в т.ч. по отношение на биологична растителна защита при насаждения от сливи, както и разпространение на знания и информация по отношение на основните принципи при резитби за формиране на короната при млади сливови насаждения.

sliva-darvo

Основни теми на информационно – обучителният семинар с демонстрация ще бъдат:
► Основни аспекти свързани с технологията за биологична растителна защита при насаждения от сливи;
► Основни принципи при резитби за формиране на короната при млади сливови насаждения;
► Подпомагане на земеделските стопани по подмярка 6.1 „Създаване на стопанства на млади фермери“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г.

Информационно – обучителният семинар с демонстрацията е отворен за всички желаещи да участват – земеделски стопани, научни работници, консултанти, студенти, неправителствени организации и други заинтересовани лица в областта на земеделието.

За улеснение на участниците – среща пред кметството в с. Ветрен, общ. Септември, обл. Пазарджик, 10:00 ч., 23.03.2022 г. (сряда).

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.