Иван Иванов е изборът за министърът на земеделието, храните и горите. Това е предложението на „Продължаваме Промяната“ за структура и състав на Министерския съвет. Това се посочва в предложението на „Продължаваме Промяната“ за структура и състав на Министерския съвет. Той е предложен от коалиционният партньор на „Продължаваме промяната“ от групата на БСП.  

ivan-ivanov

Иван Иванов е роден на 13 август 1975 г. в Шумен. Завършил е история в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и право във Великотърновски университет „Св.Св.Кирил и Методий“. Има образователна и научна степен „доктор на историческите науки“ от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Бил е член на Шуменската адвокатска колегия.

В продължение на два мандата Иван Иванов е общински съветник от групата на БСП в Общинския съвет на община Шумен от 2007 г. до 2013 г.

Последователно е депутат от коалиция „БСП за България“ от 42-ото до 47-ото Народно събрание. В 42-ото Народно събрание (2013-2014) е бил член на Комисията по правни въпроси, на Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове и на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Той е зам.-председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове и член на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в 43-ото Народно събрание (2014-2017). В 44-ото Народно събрание (2017-2021) е бил член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове и е зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. В 46-ото Народно събрание (21 юли-15 септември 2021) Иван Иванов е член на Комисията по въпросите на Европейския съюз и зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. От 15 април 2021 г. Иван Иванов е зам.-председател на Парламентарната група на коалиция „БСП за България“.
Владее английски, немски и руски език.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.