„Технология за отглеждане на овощни и зеленчукови култури по биологичен начин“ е темата на информационно-обучителен семинар, който ще се проведе на 30 март 2022 г. (сряда) в ябълковата овощна градина на земеделски стопанин Славка Хинева в с. Хан Крум, общ. Велики Преслав, обл. Шумен – теоретична част и демонстрация в овощната градина (пътя за гр. Велики Преслав). Форумът ще се състои от 10:00 до 13:30 часа.

chereshi

Събитието се организира от Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис – Шумен). По време на онлайн семинара: участниците ще се запознаят с особеностите на отглеждане на различни овощни и зеленчукови култури по методите за биологично производство, изискванията и нормативните документи, съгласно действащото европейско и българско законодателство. Ще се проведе демонстрация за подготовка на площи за отглеждане по биологичен начин в ябълкова овощна градина на земеделския стопанин – клиент на ТОО-Шумен към НССЗ.

Ще бъде обърнато внимание и на изискванията при изпълнението на одобрени проектни предложения на бенефициенти по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Основните теми на информационния семинар са следните:
► Изисквания и нормативни документи, съгласно действащото европейско и българско законодателство за биологично производство;

► Овощни и зеленчукови култури и площи, подходящи за отглеждане по биологичен начин;

► Изпълнение на одобрени проектни предложения на бенефициенти по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г., ползвали консултантска услуга от ТОО – Шумен

По време на семинара ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки, приложими за такъв тип мероприятия.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.