„Биологичната растителна защита – теория и практика“ е темата на онлайн семинар на 10 декември 2021 г. (петък) от 10.30 до 12.30 часа. Събитието се организира от Централното управление и Териториалният областен офис на НССЗ в гр. Русе, Аграрният университет – гр. Пловдив и по научен проект.

pari-zemedelie

Основните теми, които ще бъдат представени са:

► Биологичната растителна защита – теория и практика;

► Биоагенти и приложението им в растителната защита;

► Биологично активни вещества за регулиране плътността на неприятелите;

► Представяне на проект НЕФЕРТИТИ

► Възможности за подпомагане на земеделските стопани по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г.

Основната цел на онлайн семинара е разпространение на знания и информация по отношение на биологичното равновесие, ползите и предимствата на биоагентите и тяхното приложение в растителната защита, видовете биологично активни вещества за регулиране на плътността на неприятелите.

В допълнение участниците ще получат информация за основните цели и дейности на проект NEFERTITI и по-конкретно на хъб България рамките на мрежа 09„Намаляване използването на пестицидите при производството на грозде, плодове и зеленчуци“. Ще получат информация и за възможности за подпомагане на земеделските стопани по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г. във вързка със стартирания вече прием на проектни предложения.

Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация!

Линк за регистрация: https://forms.gle/rYXce6T2TayTskiX6

Линк за достъп в срещата: https://zoom.us/j/96101323865

ID за семинара: 961 0132 3865

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.